In detail

A charming holiday home on the Ile de Ré

A charming holiday home on the Ile de Ré



We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

On the Ile de Ré, the architects Raphaëlle Levet, Gérard Damolini and the landscape designer Christiane Rivault have succeeded in transforming this 220 m² holiday home into a small natural and warm cocoon, bathed in light. Parquet in oiled oak, polished concrete, old stone walls and antique furniture ... we open the doors of this relaxed house to you.

A charming wooden terrace


Raphaëlle Levet A wooden terrace, located near the living-dining room also offers guests a privileged setting to enjoy the first rays of the sun and relax. A dry stone wall ideally delimits the terrace and the Mediterranean garden.

Wood and metal: a winning combination


Raphaëlle Levet Right from the start, the tone is set: we particularly like the imposing picture windows and the combination of wood and metal which creates a warm and relaxed atmosphere.

Seaside inspiration


Raphaëlle Levet A sea air blows in this space punctuated by the openings. Iodized colors, a line of black… the living room transports us in two stages to three movements by the sea and that's what we like!

Authentic


Raphaëlle Levet To reinforce the warm and natural side of the space, the couple opted for a raw wooden console, the feet of which were repainted in black.

A workshop canopy


Raphaëlle Levet To delimit the living room-dining room from the kitchen area, a workshop canopy was installed. Thanks to its glazed part, the rooms are now bathed in light and the impression of depth has been amplified.

Opening onto nature


Raphaëlle Levet In the kitchen, the owners opted for simplicity and favored contemporary furniture with pure and minimalist forms. With its mineral tones and its large picture window overlooking the patio, the room becomes a bright space open to nature, which allows owners to take full advantage of the outdoor panorama.

Cozy


Raphaëlle Levet In the house as in the garden, the couple wanted intimate corners to read, dream or rest. Upstairs, a comfortable Scandinavian-style armchair sits alongside a graphic carpet set on immaculate parquet floors. Painted in white, it reinforces this impression of serenity.

A frame wall


Raphaëlle Levet In the TV room a bench covered with cushions in black and white prints has been installed. This turns into an extra bed when the family receives. On the light turquoise wall, a collection of mottled mirrors personalizes the room and gives it a trendy vintage style.

A bright bathroom


Raphaëlle Levet To bring softness and an impression of serenity, the walls, the vanity top and the circumference of the bathtub were chosen in sand-colored waxed concrete. Overlooking a patio planted with cordylines, the monochrome bathroom becomes a space conducive to well-being and soothing.